Oferte de cazare în Mănăstirea Humorului

 Comuna este localizata in centru judetului Suceava, si este formata din satele, Poiana Micului, Pleșa si Măn. Humorului. Situata pe drumul judetean 177 de la Gura H. spre Nord, la o distanta de doar 5 km, este destinatia perfecta atunci cand va doriti liniste si relaxazare, intr-un cadru natural plin de paduri seculare.
  Ofertele de cazare sunt diversificate si la preturi pentru toate tipurile de bugete.

Inscrieți pensiunea dvs în oferta de cazare Mănăstirea Humorului

Cazare Mănăstirea Humorului

Casa de vacanta Silvia

Pensiunea va ofera facilitati de cazare cu lounge comun, camere utilate si mobilate, baie privata, tv si wifi gratuit. Unitatea are curte interioara cu multa verdeata, gradina si gratar in aer liber. Parcare gratuita pentru turistii nostri si serviciu de inchirieri auto.

Cazare Mănăstirea Humorului

Casa Irina

Unitatea este in mijlocul naturii, cu putini vecini si multa multa liniste. Daca iti doresti un sejur de neuitat in Nordul Moldovei, aici vei gasi ceea ce cauti. Camere sunt spatioase, mobilate corespunzator, bai individuale si tv, bucatarie comuna.

Cazare Mănăstirea Humorului

Hotel Floare de Colț

Cu o locatie aparte, in mijlocul padurii de brazi, hotelul va pune la dispozitie camere pentru persoanele familiste, loc de joaca pentru copii, bai proprii si o gradina interioara generoasa. Unitatea este apriciata in special de iubitorii sporturilor de iarna.

Cazare Gura Humorului

Mariana R.

Coafeza

Totul este la superlativ. Pornind de la locatie, la camere, mancare si mai ales liniste. Am fost foarte incantata de obiective turistice pe care le-am putut vizita in apropierea noastra. Mult aer curat, paduri seculare si foarte multa natura care pare nechimbata de mii de ani.

Apartamente Gura Humorului

Geo P.

Sofer

Comuna este una foarte linista, cu un aer de sat modern, in care gasesti toate facilitatile in diverse locatii. Oamenii foarte saritori si bine-intentionati, gata sa ajute la nevoie. Esti cu adevarat in mijlocul naturii, asa cum poate ar trebui sa fim cu totii.

Pensiuni Gura Humorului

Fanel G.

Mecanic

Un peisaj de vis, drumetiile au fost foarte placute prin padurile dese din imprejurimi. Nici nu simti ca afara sunt multe grade celsius, asa de bine este in padure. Suntem surprinsi in mod placut si cu siguranta vom reveni cat mai curand cu prietenii.

Vile Gura Humorului

Tina H.

Avocat

Daca iubiti natura si plimbarile in aer liber, pe culmile domoale ale muntilor, aici este locul perfect. Linistea face parte din peisajul obisnuit, si cu care va trebui sa va acolomdati daca vizitati aceasta locatie. Ne pare rau ca sejurul nostru a fost atat de scurt.


Despre istoria locului

 Unul dintre cele mai importante obiective turistice ale acestui loc este lacasul de cult, atestat documentar la inceputul sec XV lea, in timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Trecerea timpului a lasat urme peste acest loc de rugaciune, iar cei 600 de ani au facut ca biserica sa fie insasi viata satului din care facea parte. Locatia bisericii se gaseste la confluenta unui paraias cu cu raul Humor.
 In trecut, aici exista un schit de calugari dar asezamantul monahal din jurul bisericii noi s-a dezvoltat in cursul sec al XV-lea.

 In 1530 un lgofat mare, si la stat si la sfat, Toader Bubuiog, a ridicat un turn si ziduri de piatra foarte durabile cu lungimea de 8 m pe fiecare latura, si inalt de trei etaje. Orientat nord-sud, constructia impresioneaza si astazi prin rolul defensiv, fiind folosit in caz de nevoie de calugarii locului.

 Un atac al cazacilor din anul 1653 care au jefuit si incendiat biserica si anexele cu execeptia turnului si a albinelor crescute de calugari. Poate o sa va intrebati ce treaba au albinele in aceasta poveste. Ele au fost iritate de fumul degajat in timpul jafului cazacilor si au atacat orbeste, punandu-i pe fuga pe acestia din urma. In acest fel, albinele au ajuns sa fie pictate cu aur pe blazonul comunei.

 In anul 1775, dupa ce Imperiul Habsburgic anexeaza Bucovina, localitatea care era in componenta Ducatului Bucovinei, este guvernata de austrieci. Din pacate, noile autoritati au desfiintat comuna si au trecut pamanturile de Episcopia Radautilor. In acesta perioada chiliile s-au prabusit, iar man astirea desfiintata.

Dupa Mare Unire, Bucoina revine la patria mama si biseica continua sa functioneze si in scurt timp a fost integrata in circuitul turistic, avand un mare succes pintre turisti.

Monument al patrimonului ONESCO

 Incepand cu 1991 Măn. Humor a fost deschisa din nou. Iar din anul 1993 a fost inclusa de UNESCO pe lista patrimonului cultural mondial in grupul bisericilor pictate din norudul Moldovei.
 Unul dintre cele mai importante manuscrise, Tetraevangheliarul de la Humor, pastrate astazi la Putna. In aceasta carte reglioasa se regaseste o miniatura care O inftiseaza pe Fecioara Maria cu pruncul Isus. Iar in partea de jos este pictat domnitorul Stefan, in genunchi, oferind Tetraevangheliarul Fecioarei Maria. Maicile de aici spun ca acela este chipul marelui Stefan.

  Cand veti vizita acest locas sfant, veti observa culoarea preponderenta rosu peste tot. Asa cum albastru de Voroneț este bine-cunoscut, rosul de Humor este la mare cautare de turisti.

Zona turistică Bucovina

Pentru turistii care vor calatorii in Bucovina, si doresc cazare Mănăstirea Humorului pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend-urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Corona Virus, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe aceasta platforma de rezervari online. Investește inteligent în afacerea ta.