Cazare în zona Delta Dunării

  Daca nu ati vizitat Delta Dunării pana acum, va recomandam sa o faceti. Este o zona turistica foarte atractiva, unica la noi in tara, care se intinde in mare parte in Drobogea iar o mica parte este localizata si in Ukraina. Pe o suprafata de aproximativ 35.000 km². Delta Dunării este a doua ca marime in Europa si cea mai bine conservata dintre deltele europene. In 1991 a intrat in patrimoniul UNESCO pretejata prin conventia Ramsar ca zona umeda de importanta internationala.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

  • Biserica Buna Vestire
  • Moscheea Azizyie
  • Castrul roman Halmyris
  • Cetatea Argamum
  • Farul vechi de la Sulina

  • Cetatea Histria
  • Muntii Maciunul
  • Situl arh. Visina
  • Marea Neagra
  • Cimitirul din Sulina

Pensiuni și Hoteluri din Delta Dunării

Zona turistică a Bucovinaului vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Crișan

Crișan

Pensiuni
Cazare Dunavățul de Jos

Dunavățul de Jos

Pensiuni
Cazare Jurilovca

Jurilovca

Cabane
Cazare Mahmudia

Mahmudia

Cabane
Cazare Murighiol

Murighiol

Vile
Cazare Sfântu Gheorghe Deltă

Sfântu Gheorghe Deltă

Hoteluri
Cazare Sulina

Sulina

Pensiuni
Cazare Tulcea

Tulcea

Pensiuni

Despre Delta Dunării

 Delta Dunării este o formă de relief aparte, situată în estul țării pe cursul Dunării, având "titulatura" de cea mai nouă unitate de relief. De altfel, Delta Dunării este a doua deltă din Europa, a cincea din lume ca și suprafață și este cea mai bine conservată din Europa. În rândul specialiștilor din domeniu, Delta Dunării este considerată a fi cea de-a treia zonă ca importanță ecologică din lume.
Delta Dunării a fost inclusă în anul 1991 a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, ca si rezervație a biosferei. Suprafața totală a Deltei este de 4125 km2, 3445 km2 aparținând României, restul revenind Ucrainei. În cazul în care includem și complexul lagunar Razim Sinoe, suprafața Deltei crește la 5165 km2.

  Unul dintre cele mai importante lucuri pe care le veti remarca in mod spontan, este ca flora ocupa peste trei sferturi din suprafata totala. Compusa din papura, rogoz, stuf, flora este una de tipica zonelor umede si cu multa caldura. Intalnim si cateva tipuri de vegetatie plutitoare chiar si paduri, incadrate intr-un peisaj unic la noi in tara si nu numai. Nu trebuie uitat ca cea mai mare parte a florei este protejata de lege, iar locatia este rezeratie naturala.

  Daca la capitolul flora stam bine, la fauna se poate spune si mai multe. Cu peste 45 de specii de pesti si peste 340 specii de pasari, unele sosite din colturi ale lunii ca Africa de Nord sau Asia, Delta Dunarii ne provoaca la o veritabila ora de biologie.

 Satele si comunele din acesta zona turistica nu intra in tiparul celor cu care sunteti poate obisnuiti. Explicatia este in structura geografica si tipul de sol pe care sunt ridicate constructiile. Asezarile nu sunt supra-aglomerate ca in statiunile de top, localnicii fiind foarte primitori si atenti cu turistii.

  Principalele obiective turistice sunt: garle si canale inguste - Ierenciuc, Radacinos, Magiaru, Malafeica; Lacuri cu un acvatoriu întins sau cu schimb activ natural de ape - Puiu, Fortuna, Lumina; Lacuri cu schimb redus de ape partial acoperite cu vegetatie plutitoare - Obretinul Mic, Zone inundate in Delta Dunarii Radacinos; Terenuri joase inundabile acoperite cu vegetatie higrofila fixatã (stuf, papura, rogoz); Formatiuni de plaur - Cruhlic, Puiulet, Lumina; Padurile (zavoaiele) de salcie în amestec, pe grindurile fluviatile si ostroave inundate frecvent Grindul Caraorman, Grindul Letea; Paduri de stejar în amestec, pe grinduri maritime înalte; Padurea Letea si Padurea Caraorman; Dune de nisip mobile si semimobile, acoperite partial cu vegetatie arenicola - Letea, Rosetti, Caraorman.

Cazare Delta Dunării

In Delta Dunarii este bine sa va ganditi inainte de ajunge la o forma de cazare la una din pensiunile existente aici. Veti gasi usor pensiuni, hoteluri, vile sau case de vacanta pentru cazare. Preturile pentru cazarea turistilor sunt preturi mici spre medii si pot garanta confortul necesar pentru o vacanta de neuitat.Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.