Cazare în zona turistică Banat
O provincie cu o istorie bogată de-a lungul timpului, Banatul a reușit să se dezvolte în mod aparte față de alte zone ale României. Dacă doriți să vizitați câteva localități din zona turistică a Banatului vă recomandăm cele mai importante obiective turistice.
- Muzeul de Artă Timișoara
- Localitatea Oravița
- Sannicolau Mare, județ Timiș
- Vârful Padeș, Mții Poiana Ruscă
- Cetatea Ziridava
- Parcul Național Domogled
- Porțile de Fier 1 (Hidrocentrala)
- Localitatea Moneasa, Arad
- Muzeul militar Oradea
- Biserica ortodoxă din Fabric
- Parcul Natural Lunca Mureșului
- Castru Praetorium, Mehadia
- Băile Herculane
- Lacul Ochiul Beiului
- Stațiunea Muntele Mic
- Stațiunea Semenic
- Cheile Minisului
- Stațiunea Crivaia
- Muzeul Locomotivelor cu Aburi
- Cheile Nerei
Pensiuni și Hoteluri din Banat
Aceasta zonă turistică vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.
Despre istoria zonei
Banatul istoric avea o suprafata geografica de 28.526 km2. Dupa primul razboi mondial, in 1919, Banatul
a fost impartit intre cele trei tari vecine. Romaniei i-a fost atribuita 18.966 km2, undeva la doua-treimi din total,
fostei Yugoslavi i-au revenit 9.276 km2, iar Ungariei 284 km2.
Granitele naturale a zone istorice de mai sus sunt raurile Dunarea, Tisa si Mures, precum si masivele Retezat si Poaina-Rusca.
Relieful este unul divers, de la campie joasa in vest, apoi campie inalta, dealuri si in final munti la est. Cateva masive muntoase
intra in ramura vestica a Carpatilor Meridionali. Muntii Tarcu cu varfurile Bloju, Baicu, Tarcu-Caleanu si Muntele Mic precum si varful Poiana Mare
din Muntii Cernei.
Muntii Banatului cu vf. Semenic, Almajului si Locvei, Aninei fac parte din Carpatii Occidentali. La fel si muntii Pioana Rusca. In mod normal, o treime din dealurile piemontane apusene constituie teritorul B. istoric. Dealurile variaza ca si altitudine intre 200 - 400 metrii. De asemenea, dealurile Lugojului, Lapugiului, depresiunea Fagetului si dealurile Lipovei se gasesc la nord de raul Timis, iar la sud de acesta gasim deal. Oravitei, Poganisului, Dognecei si Depresiunea Carasului.
Cu altitudinea de 100 m pana la 140 m, campia inalta este bine reprezentata de camp. Buziasului, Vingaii, Fizesului si Gataii.
Camp. cu altiti. de 100 -130 sunt camp. Duboz, Hodoni, Jamu Mare, Tormac, Arad si Sannicolau Mare, iar camp. joasa, cu altit. sub 100 m,
este reprez. de luncile joase de pe rauri si parauri, inainte de lucrarile de induiure si regularizare. Campiile acestea fac parte din
Campia Panonica si este cam o treime din suprafata banateana.
O alta forma de relief, sunt incadrati cei doi vulcani stinsi, Sumigu si Piatra Rosie. Una dintre cele mai mari intinderi de nisipuri din
intreaga Europa, care in prezent sunt sub control, plina de vegetatie, se numesc Dunele de nisip de la Deliblata din Serbia.
Astazi avem urmatoarele orase romanesti in zona istorica a Ban.: Timisoara, Lugoj, Resita, Caransebes, Lipova, Oravita, Sannicolau Mare, Orsova si Jimbolia. Cateva din orasele din Serbia: Bechicheru Mare, Panciova, Varset, Biserica Alba si Chinchinda Mare.
Conditii la pensiuni si cazare Banat
Pentru servicii de cazare la pensiuni, hoteluri, vile, case si apartamente, se gasesc unele dintre cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Corona Virus, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.
Pensiunea ta aici
Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.